Učitavanje...
Akustik Konoba
17. Apr 2024.

Akustik Konoba

U svakom gradu i mestu sa bogatom istorijom i tradicijom, u užem centru se nalaze skoro sve najznačajnije znamenitosti, kulturno-istorijski spomenici, zone za šoping i turističke atrakcije.

I naš glavni grad ne zaostaje za ostalim turističkim metropolama pa je centar grada postao velika pešačka zona sa pratećim sadržajima koji su bitni za turizam u Srbiji i Beogradu.

U skladu sa ovim, bogata i raznovrsna ponuda najrazličitijih tipova ugostiteljskih objekata je očekivana, pogotovu u centralnim delovima gde je frekvencija građana i turista najveća.

Ali kada poželite da sa porodicom, prijateljima ili gostima koji žele da upoznaju pravi duh Beograda pronađete neko lepo mesto, onda se obično traže dobre kafane u Beogradu sa živom muzikom ili poznati etno restoran.

U njima je atmosfera od enterijera sa kariranim stolnjacima preko tradicionalne hrane i pića do muzike usklađena sa našom tradicijom i kulturom.

Ukoliko nemate ideju koje mesto bi moglo da ima sve karakteristike, a da je poznato i sa dobrom reputacijom kako ne biste razočarali nikoga, možete se odlučiti za Konobu Akustik koja se nalazi u ulici Cara Dušana 13 na Dorćolu.

Konoba se deklariše kao restoran-kafana koja ima pozitivnu energiju i svakodnevno okuplja raspoložene ljude koji žele dobru zabavu i uzbudljiv izlazak.

Dizajn Konobe je kao zamišljen kao mešavina rustičnog stila koje su imale nekadašnje balkanske i beogradske kafane sa moderno oblikovanim elementima.


Prvenstveno se misli na lepo uklopljen prostrani šank, ali i lukove, stubove, stepenice i niske zidove građene i dekorisane opekom, kamenom i drvetom.
Upadljivi su i fino obrađeni i efektno lakirani bogati drveni stolovi, klupe i stolice.

Sve je osvetljeno diskretno kandelabrima, ukrašeno kariranim stolnjacima i zavesama, slikama starog Beograda i detaljima poput starog radio aparata, gajdi, barskim stolovima pravljenim od starih vinskih buradi i sličnim predmetima.

Stolovi za goste su dodatno dekorisani sjajnim čašama i dobrim vinima koji doprinose izuzetnom vizuelnom efektu.

Kao što se i očekuje, u ovakvom kafanskom ambijentu hrana i piće obuhvataju srpske nacionalne specijalitete od velikog izbora predjela, zatim toplih i hladnih predjela gde se ističu kulen, pršute, sirevi, kajmak, grilovano povrće, sirevi, pečurke, preko jela sa roštilja i po porudžbini kao što su vešalice, ćevapi, pljeskavice, kobasice, ražnjići, Karađorđeva i Bečka šnicla, piletina na žaru do specijaliteta kuće od kojih bi izdvojili svinjska rebra, jagnjetinu i junetinu ispod sača, butkice, razne bifteke, kao i jela od piletine i ćuretine u ukusnim sosevima.

U ponudi su i jela od ribe i pica, a tu je i veliki izbor salata i priloga za osveženje.

Ukoliko želite da se zasladite posle ovako obilnog obroka Konoba Akustik nudi dezerte poput palačinki, tulumbi, kolača i baklava.

Od pića izdvaja se odlična ponuda dobrih vina i rakija, kvalitetnih piva, osvežavajućih koktela, sokva i toplih napitaka.

Ljubazno i profesionalno osoblje vam je stalno na raspolaganju za konsultaciju i savet, a cene su pristupačne.

A kao vrhunac koji doprinosi boemskoj atmosferi su tamburaši koji radnim danima sviraju akustično, a vikendom uz ozvučenje.Kada atmosfera dođe do usijanja, što se često dešava, svi gosti su na nogama, veseli, raspevani i srećni.Zbog svega nije iznenađenje činjenica da Konoba Akustik postaje sve značajniji stub za etno turizam u Beogradu i njegov dalji uzlet.

Adresa:
Cara Dušana 13, Beograd (Dorćol), Srbija
E-mail
nikola.akustik@gmail.com
Web-sajt
http://www.konobaakustik.rs
Telefon
Porudzbine:
+381 64 513 78 28
Info i rez:
+381 64 290 45 39
Info i rez:
+381 60 476 12 53