Učitavanje...
Kako do jeftine hotelske sobe
27. Sep 2017.

Kako do jeftine hotelske sobe

MNOGI turisti veruju da sami mogu da pronađu jeftiniju sobu nego što nude agencije, a to je tačno isključivo ukoliko dobro poznaju pravila kojima se rukovodi hotelska industrija.

 

Paket-aranžmani su gotovo uvek jeftiniji, ali za neka odredišta ne postoje takve ponude. Agencije od hotela uvek dobijaju povoljnije cene od onih koje se nude individualnim turistima, ali nekada i putnici mogu da prođu jeftinije ukoliko se potrude.

1. Što duži boravak - to bolja cena. Negde je jeftinije vikendom, a negde radnim danima, pa treba biti fleksibilan. Treba juriti specijalne ponude, "poslednja soba", kao i promo-pakete, a mnogi hoteli određen broj soba prodaju preko društvenih mreža. Najjeftinije sobe se dobijaju mesecima ranije ili nekoliko dana (pa i jedan dan) pred put. Uvek je jeftinije rezervisati preko rezervacionog sistema, čak i sedeći u lobiju željenog hotela. Takođe, mnogi nude 3+1, što znači da dva puta treba rezervisati hotel da bi se dobile dve besplatne noći (6+1). Ili, jednostavno, u istom mestu promeniti hotel, otići u drugi koji takođe nudi opciju 3+1.

2. "Nepotrebi" troškovi - Sobe su preko rezervacionih sistema jeftinije od onih koje nude agencije kada nemaju doručak. Često je jeftinije i ukoliko se u sobu ulazi po podne, a ne u 14 časova. Treba dobro proveriti šta uključuje cena, jer nekada može da se isključi mini-bar i tada je još jeftinije.

3. Većina hotela daje popust za medeni mesec, rođendane, proslave. Kao gost bi to trebalo da naglasite, a korpa sa voćem ili flaša vina biće najmanje što će putnik dobiti. Kada je u mogućnosti, hotel može da dodeli i bolju sobu, tortu na poklon...

4. Lojalnost - To što ste se ponovo odlučili za određeni hotel mnogi su spremni da nagrade. Zato, posle noćenja u svakom hotelskom lancu treba tražiti karticu, jer članovima šalju posebne popuste i pakete koje agencije ne dobijaju.

5. Veličina kreveta - Mnogim visokim turistima smeta nedovoljna, standardna, veličina hotelskih kreveta, ali treba znati da mnogi hoteli imaju u ponudi "king sajz" krevete i veće sobe za osobe sa hendikepom, koje ne naplaćuju dodatno.

6. Hotelski parking - Može da bude veoma skup, naročito u velikim evropskim gradovima, a u centar većine metropola je čak zabranjeno ulaziti kolima. Zbog toga je korisno potražiti preko aplikacije Best Parking gde je najpovoljnija garaža.

7. Lokacija - Najviše praznih hotelskih soba je u blizini sajmova, pa treba birati datum kada nema sajamskih događaja, jer su cene najbolje, doručak obilan i parking obezbeđen.

8. Paket-aranžman - Mnoge kompanije kombinuju hotelski smeštaj, avio-kartu, rentakar i restorane, a čitav paket snižava cenu.

9. Najbolja soba - Na recepciji tražite sobu na uglu, jer su uglavnom nešto veće i neobičnije, a najčešće ne koštaju više od standardne.

10. Prevoz - Uvek na Google Maps proverite gde se nalazi hotel i kolika je stvarna razdaljina od stanice, aerodroma ili centra.(www.daf-travel.com)