Učitavanje...
SRBI MUČE POLICIJU I POLITIČARE
27. Sep 2017.

SRBI MUČE POLICIJU I POLITIČARE

 

 Opšte je poznato da su mediji zapadno evropskih zemalja u velikom strahu od najavljenih dolazaka srpskih navijača u njihove gradove. Naime, u sledecih 7 dana navijači Crvene Zvezde i naše reprezentacije posetiće Keln i Beč. Delije će pratiti svoj klub u drugom kolu grupne faze Lige Evrope, a ''orlovi'' će imati podršku navijača na utakmici kvalifikacione grupe za odlazak na SP u Rusiji 2018. Da li je strah opravdan ili ne, pokazace period koji sledi. Kako god, ranija iskustva  nam ostavljaju prostora za razumevanje nemačkih organa reda.

Ono sto je nama zanimljivije  je činjenica da će, na oba gore pomenuta meča, navijači iz Srbije imati jedinstvenu priliku da čitavoj Evropi stave do znanja koji su njihovi, ali i narodni stavovi u vezi dve jako vruće i aktuelne teme. Jedna sa drugom svakako imaju veze, a nije tesko pogoditi o čemu se radi. Da je UEFA MAFIA, kao i da je KOSOVO SRBIJA, imamo priliku da čujemo širom evropskih fudbalskih terena gotovo svakog vikenda, a i na terenima domaćih sportskih borilišta dok su situacije na reprezentativnom planu su prava poslastica za većinu navijača ovdašnjih. Najavljene podrške reprezentaciji i beogradskim crveno belima dosežu i do nekoliko desetina hiljada ljudi, pa je realno očekivati pravu najezdu na prestonicu Austrije i Keln.

Poznata je činjenica da Evropska kuća fudbala muku muči sa našim navijačkim grupama i da često  drakonski  kaznjava ''večite rivale''. Te kazne su neretko potpuno neutemeljene, no ''šut sa rogatim'' retko kad na kraj izlazi. Čelnici UEFA očekuju utakmice sa nestrpljenjem, a da li je trema pozitivna ili ne, znaju samo oni. Spremaju li navijači parole i koreografije kojima će po ko zna koji put zatalasati sportsku ali i političku elitu ostaje da se vidi. No, ono što je stoprocentna “sigurica” je da će pesma o Kosovu i UEFA odzvanjati Nemackom I Austrijom u narednim danima.

U sportu i životu ziceri se ne propuštaju, a pogotovu u navijačkom svetu. Živi bili, pa videli.