Učitavanje...
TOSTER BAR: Omiljeni burgeri Novosađana na novoj adresi
07. Avg 2020.

TOSTER BAR: Omiljeni burgeri Novosađana na novoj adresi

Za pet godina rada, jedino što se domaćinima moglo zameriti jeste prostor koji nije bio dovoljno veliki za sve gurmane željne dobrog zalogaja. Došlo je vreme da se i to promeni. Razloga za žalbu više nema jer ove burgere sada možete konzumirati na novoj adresi. Kakve novitete donosi nova lokacija i šta će biti funkcija starog objekta saznajemo od vlasnika Tonija Marinkovića.

- U novom prostoru najviše smo dobili sa kuhinjom, koja sada odgovara obimu posla koji imamo. Dobili smo naravno i na broju mesta, kojih ima između 120 i 130, tako da ćemo moći da poslužimo adekvatan broj gostiju koji su zainteresovani da jedu kod nas – objašnjava naš sagovornik.

Novi lokal nalazi se u Njegoševoj ulici i sastoji se  od tri dela. Prvi je bašta iz koje se ulazi u donji deo zatvorenog prostora. Njega čine prostrana kuhinja i jedini pušački deo, predviđen za prijem gostiju koji planiraju brzu konzumaciju hrane, bez dugotrajnog zadržavanja. Na spratu se nalazi najveći deo lokala, koji je više restoranskog tipa, predviđen za duži boravak i druženje.

- Iza celog projekta uređenja stoji "A1 Design Hub". Oni su želeli da urade rebrending i da unesu vedrije boje, u odnosu na prethodni lokal koji je bio crn i onako baš industrijski. Imali su potpunu slobodu i uživali moje poverenje i to se definitivno isplatilo. Naš drugar Uroš Štrboja poznatiji kao Rosh Zero21 je uradio sve grafike i crteže u lokalu i on stoji iza murala koji se nalazi u bašti. Uradio je ono što je mislio da ide uz ovaj lokal, uskladio je boje sa onim koje su arhitekte postavile i uradio dobar posao. Mislim da je Njegoševa ulica dobila jedno fino umetničko delo – ističe Toni.

Bez obzira na novo mesto, lokal u pasažu u Zmaj Jovinoj ne ide u penziju. Njemu je vraćena prvobitna namena, što znači da će služiti za dostavu i preuzimanje hrane. Možete da poručite na licu mesta, telefonskim putem ili online a hrana će stići do vas mnogo brže nego ranije.

– Naše ljude ne zanima koliko je vremena potrebno za pripremu ni kakav je promet u gradu, sve što žele jeste da klopa dođe brzo, da bude kvalitetna i da košta što manje. To je razumljivo ali najčešće nije moguće, jer ako želiš da pojedeš nešto kvalitetno moraš da pričekaš. Priprema našeg burgera, bukvalno u praznom lokalu, traje između 15 i 18 minuta i jednostavno je nemoguće da on do vas stigne za pola sata. Ranije je prosečno vreme dostave bilo sat i 15 minuta a sada kada radimo u boljim uslovima hrana bi trebalo da stigne na vašu adresu za nekih 45 minuta – napominje Toni.

Da je otvaranje nove Tosterove kuće dočekano sa velikim entuzijazmom Novosađana svedoči i broj osoba koji su se pojavili na otvaranju. Ni sami domaćini nisu verovali da će se i u lokalu, sa znatno većim kapacitetom mesta od prethodnog, tražiti stolica više. Naši sugrađani iz menija najčešće biraju specijalitet kuće – "Toster burger" koji se služi sa slaninom i sirom, "Bacon burger" ili "Extra cheese burger" sa pohovanom mocarelom, ali ovog puta moglu su da isprobaju i neke novitete.

– Proširili smo ponudu ali nije bilo drastičnih izmena. Tu su dva nova burgera – "Fancy burger" sa brie sirom i namazom od tartufa, "Chicken burger" sa pohovanom piletinom i čedar sirom kao i “Serbish“ pljeskavica sa duvan čvarcima i musom od kajmaka. Dopunili smo sekciju sa salatama i ponudu za vegetarijance, pa tako pored vege burgera imamo i falafel sendvič, vege salatu sa falafelom i vege sendvič sa dimljenim tofu sirom. Uozbiljili smo se malo i sa desertima pa smo angažovali naše drage komšije "Sisters cupcake" da ih prave za nas, a tokom leta imamo u ponudi i sladolede iz "Ice lab-a". Što se piva tiče, ubacili smo u stalnu ponudu na točilici, izvrstan IPA moje najdraže pivare Zebrew a sa njima u saradnji pravimo i soda sokove koje ćemo imati na točilici. U ovom momentu imamo zovu ali to će se menjati u odnosu na sezonu i ponudu svežeg voća. Pored toga, uveli smo i craft džin, umesto viskija – nabraja naš sagovornik novine na meniju.

Status omiljenog burgera u gradu zarađen je isključivo kvalitetom namirnica i usluge. Meso koje se koristi za izradu ovih specijaliteta je 100% juneće a priprema se u saradnji sa malom novosadskom mesarom. Radi se prema sopstvenoj recepturi, što je slučaj i sa pecivima, kao i sosovima koje samostalno izrađuju na licu mesta. Tokom pet godina poslovanja, nisu se menjali ni receptura ni saradnici i to je direktno uticalo na održanje konstatnog kvaliteta.

– Mi želimo da se odmaknemo od fast food etiketiranja. Kada smo započeli posao bili smo jedini koji rade na ovaj način, pa smo imali prilično ozbiljan problem oko edukacije ljudi jer su se oni pitali - Zašto nešto kod nas košta 300 dinara kada pljeskavicu mogu da pojedu negde drugo za 160 dinara? Krenuli smo i sa prodajom kvalitetnih zanatskih piva, sa kojim industrijsko ne može da se poredi, pa je zato cena u proseku duplo veća nego kod klasičnih piva. Mnogi su bili skeptični da li ćemo, zbog toga, uspeti. Ali mi smo bili ustrajni, verovali u ono što radimo i pokazalo se da kvalitet uvek pronađe put do krajnjeg konzumenta. U međuvremenu su se pojavili još neki burger barovi u gradu, što je nama pomoglo. Mislim da je to jako dobro za scenu jer jednostavno imamo sa kim da se uporedimo, imamo konkurenciju sa kojom možemo da se takmičimo i koja će da nas gura napred. Nadam se da će ovakvih lokala u budućnosti biti još više, da će ponuda biti još bolja i da ćemo zajednički raditi na podizanju gastro kulture i kvaliteta hrane u ovom gradu – zaključuje Toni.

Lokal u pasažu u Zmaj Jovinoj radi kao take away i dostava. Na telefonu: 065 8 606 404 se može poručiti  svakog dana od 11 do 23h, ili online preko facebook stranice i na tosterbar.rs

Broj za rezervaciju stola u novom lokalu u Njegoševoj 10 je  065 9 606 005.